Przekąski diety ABS

Większość diet traktuje podjadanie między posiłkami za błąd. Zachęcam jednak, aby przekąski traktować jako coś wręcz przeciwnego - klucz do dietetycznego sukcesu.

Sekret zdrowego podjadania tkwi w tym, by robić to we właściwym czasie: około 2 godziny przed kolejnym dużym posiłkiem. W ten sposób zaspokoisz głód w wystarczającym stopniu, aby nie poczuć ssania w żołądku, zanim siądziesz do porządnego obiadu lub kolacji.

Wybierz sobie cokolwiek z podanych niżej produktów, pamiętając o tym, by w przekąsce znalazła się chociaż odrobina białka.

Nabiał

• 250 ml niskotłuszczowego jogurtu
• 1 kubek mleka (maksymalnie 1,5 proc. tłuszczu)
• 3/4 kubka lodów o niskiej zawartości tłuszczu
• 1,5 plasterka chudego sera żółtego

Reklama

Owoce i warzywa

• 30 g rodzynek
• dowolnie wiele surowych warzyw (seler naciowy, brokuły, marchewki)
• 1,5 kubka owoców leśnych
• 1 duża pomarańcza
• 1 butelka (330 ml) przecierowego soku warzywnego

Białko

• 30 g migdałów
• 3 plasterki piersi z kurczaka
• 3 plasterki pieczeni wołowej
• 2 łyżki odtłuszczonego masła orzechowego

Węglowodany złożone

• 1 - 2 kromki chleba pełnoziarnistego
• 1 miseczka płatków owsianych lub płatków śniadaniowych bogatych w błonnik

Men's Health
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy