​American Street Food w Burger King

Burger King zachęca do odkrycia prawdziwego smaku Ameryki i wprowadza nowe limitowane burgery. Chicago Supreme i New York Whopper to propozycje prosto z ojczyzny burgerów i ukłon sieci w stronę swoich amerykańskich korzeni.

Chicago Supreme to 100 proc. grillowana na ogniu wołowina połączona z żółtym serem, świeżą sałatą, plastrami pomidora, prażoną cebulką i - jak na amerykańskiego klasyka przystało - plastrami chrupiącego bekonu. Wszystko to z dodatkiem prawdziwego amerykańskiego sosu Steakhouse oraz majonezu i zamknięte w zupełnie nowej bułce.

New York Whopper to nowa, jeszcze bardziej amerykańska wersja legendarnego Whoppera, czyli 100 proc. grillowana wołowina zatopiona w dwóch plastrach żółtego sera i sosie BBQ. Do tego klasyczne dodatki, takie jak świeża sałata i plastry pomidora, połączone z nadającymi burgerowi chrupkości: bekonem, prażoną cebulką i frytkami Criss Cut. Frytki Criss Cut, czyli chrupiące krateczki ziemniaczki, można zamówić również osobno.

Reklama

American Street Food menu dostępne będzie w restauracjach Burger King w Polsce do 14 listopada.


INTERIA.PL/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy