Okocim Vintage - nowe piwo inspirowane tradycją

Ciemne Okocimskie - na słodko i gorzko

Piwo Ciemne Okocimskie wyróżnia się klarownym, miedziano-brązowym kolorem. Po otwarciu butelki czujemy karmelowy aromat i czekoladowy posmak z delikatną goryczką. Sekretem jest bogata mieszanka ciemnych, karmelowych słodów. Ciemne Okocimskie zaskoczy gęstą pianą, lubianą przez wielu smakoszy. Piwo Ciemne Okocimski to doskonały towarzysz cięższych dań głównych na bazie czerwonego mięsa, ale także słodkich deserów z czekoladą. Doskonale smakuje w temperaturze 6°C. Zawartość alkoholu wynosi 5,3%.

Reklama


Cztery Chmiele - warzone z czterech odmian chmielu
Wyrazisty chmielowy smak, piwo Cztery Chmiele zawdzięcza wykorzystaniu w procesie warzenia aż czterech odmian chmielu. Są to chmiele: Cascade - amerykański, z delikatnym aromatem owoców tropikalnych,  Marynka - tradycyjny polski goryczkowy, Hallertau Tradition - niemiecki o szlachetnej goryczce oraz klasyczny chmiel aromatyczny. Cztery Chmiele to wyrazisty smak i charakterystyczna chmielowa goryczka, którą można doskonale zrównoważyć delikatnymi potrawami  z drobiu, ryb oraz sałatami. Zawartość alkoholu wynosi 5,5%.

Piwo Eksportowe - oryginalny aromat chmielu Hallertrau

Piwo Eksportowe typu lager, sztandarowe piwo z oferty Browaru Okocim, już w 1929 roku. Polski słód oraz kompozycja chmielu aromatycznego i goryczkowego tworzą połączenie o lekkim, przyjemnym i orzeźwiającym smaku. Piwo Eksportowe jest delikatnie słodowe z nutą goryczki. Może z powodzeniem podkreślać dania na bazie czerwonych mięs, ciemnych sosów, wędlin. Zawartość alkoholu wynosi 5,6%.

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama